Povodom obilježavanja 50 godina od nastanka stripa Alana Forda, čiji je prvi broj objavljen u Italiji 1969. godine, Dubrovačke knjižnice Dubrovnik organiziraju proslavu obljetnice koja će se održati 17. travnja u 18:30 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

Na samoj ceremoniji otvaranja uz siromašni domjenak slušat će se priče Broja 1 u izvedbi Željka Tutnjevića, kao i predavanje uz raspravu prof. dr. sc. Pera Maldinija, velikog obožavatelja Alana Forda.

Tim povodom bit će organizirana izložba, kreativne radionice, predavanja, kviz, dramska točka te siromašni domjenak. Izložba će sadržavati: originalne kadrove iz stripa i informativne plakate o povijesti stripa, autorima i likovima iz stripa te zanimljivim činjenicama. Posjetitelji će dobiti unikatne bookmarke i priliku da se fotografiraju s likovima iz Grupe TNT u ambijentu cvijećarnice, također će moći razmijenjivati i izložiti vlastite stripove. Izložba će trajati tri tjedna i biti stalno dostupna te će se u cvjećarnici moći provoditi vrijeme u raspravi i čitanju Alana Forda.

Pozvani su svi veliki i mali, mladi i stari ljubitelji ovog vječnog stripa i njegovog junaka.