Galerija Otok u četvrtak 30. studenog u 18 sati poziva na otvorenje izložbe Noemi Čotić “Izolacija”.

Likovni svijet Noemi Čotić, mlade dubrovačke umjetnice koja je diplomirala na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Splitu, jasno je strukturiran, uređen i konstruktivno mišljen.
I kada se izražava primarno trodimenzionalno, ali i kada ulazi u druge medije, rijetko ćemo u njenom radu iščitati istaknut narativni sadržaj. I sama će reći: Glavni cilj nije prenijeti poruku; gotovo nikad u mom radu to nije cilj.

Izložbom koju će nazvati Izolacija svoju stvaralačku misao kanalizirat će u, za nju novom mediju, akrilu na platnu i kolažu. Riječ je o slikama kojima gradi novu svijest o prostoru i vremenu. Ali prostoru koji nalazi unutar nje same, a kojega mi, promatrajući, pokušavamo sinkronizirati s našim iskustvom apstraktnog prostora. Mogli bismo reći da umjetnica prolazi kroz svojevrsni kibernetički proces, stvarajući određeni skup elemenata koji su međusobno povezani i ovisni jedan o drugom. Teme koje su u fokusu njenog interesa su čovjek, duh, forma, geometrija,…, a koje na platnu ili papiru prevodi u boje, ritmove, omjere i zakone. Ništa tu nije slučajno.

*Izdvojeno iz teksta Helene Puhare

Otvorenje izložbe: četvrtak, 30. 11. 2023. u 18 h
Radno vrijeme Galerije: PON – PET; 11 – 18 h
Postav izložbe: Noemi Čotić i Slaven Tolj
Tehnički postav: Nikša Vukosavić