Zadnja radionica za školski i predškolski uzrast u organizaciji Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica, održala se 29. srpnja u ljetnikovcu Skočibuha. Ljetni ciklus dječjih radionica, koji je počeo u lipnju, sastojao se od sedam sati, tijekom kojih su djeca učila o moru i glazbi.

Kakve zanimljivosti sve krije morsko plavetnilo, što se jede iz mora, kako izgledaju morski jež, mušule, morski puževi, ali i morske kornjače, te uz brojne druge zanimljivosti poput gledanja kroz mikroskop morskih detalja i modeliranja slanim tijestom, crtanja i slikanja morskog života, djeca su kroz kreativno znanje učila na radionicama o moru za predškolski uzrast koje je vodila knjižničarka Dijana Perić. Također, osim zavidnog znanja o morskom svijetu, predškolci su pokazali i veliku razinu ekološke svijesti vezane za onečišćenje mora i podmorja. O glazbi, instrumentima, notama i zvuku školska djeca mogla su naučiti na radionicama o glazbi koje je vodila knjižničarka Nikolina Miloslavić. Upoznali su se s afro-kubanskim udaraljkama Bonga, klavijaturama, violončelom, flautom, izrađivali su šuškalice i kastanjete, razvijali su vokalne i ritmičke sposobnosti uz poznate pjesme, igrale su se igre poput brze pitalice i pantomime, a slušala se i klasična glazba.

Ove radionice odvijale su se u sklopu projekta ”Kultura u điru”, a nastavit će se na jesen s početkom nove školske godine.