Produkcija Midsummer Scene Festivala i predstava A Poor Player čiji tekst zajednički potpisuju Filip Krenus i Sean Aita, koji je ujedno i režirao ovu monodramu, gostovala je na trinaestom izdanju programski velikog i uglednog Međunarodnog Shakespeareovog festivala u rumunjskom gradu Craiova. Predstava povezuje Dubrovnik i London, te se bavi tematikom glumačkog zvanja, krećući se svijetom Europe iz sedamnaestog stoljeća, ali s mnoštvom suvremenih referenci.

„Predstava je izvedena u kazalištu Valletta Towers, koji je preuređeni spomenik industrijske arhitekture. Imala je prestižni ponoćni termin i obje izvedbe su bile posve rasprodane te ispraćene stojećim ovacijama!“ – izjavio je Filip Krenus, koji se osim igranjem predstave imao prilike obratiti rumunjskoj publici o dubrovačkom renesansnom kazalištu.

Ova izvedba je ujedno početak male međunarodne turneje predstave koja, iako je skrojena za Dubrovnik, itekako dobro funkcionira u državama kulturnog kruga jugoistočne Europe.

Na veliko zadovoljstvo publike, na dubrovačku tvrđavu Lovrjenac ovog se ljeta vraća se najpoznatija svjetska Shakespearova tragedija Romeo i Julija. Jedan od najpoznatijih kazališnih komada za osmu sezonu festivala Midsummer Scene bit će prerežiran te je postavljena nova scenografija, a sama pozornica je sada okrenuta prema padinama Srđa.

Osmo izdanje Midsummer Scene Festivala održava se u Dubrovniku od 21. lipnja do 5. srpnja. U sklopu festivala odigrat će se i ova predstava A Poor Player (Bijedan glumac). Festival nastavlja i izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će se za vrijeme njegovog trajanja prikazati najnovija uspješna predstava ansambla KMD koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima. Radi se o djelu “Hamlet-evidencija zločina jedne monarhije”, adaptacija Tibora Hrs Pandura i Livije Pandur prema tekstu B.M. Koltesa i W. Shakespearea u režiji Livije Pandur.

U glazbenom dijelu programa nastupit će pijanistica i skladateljica Antonija Pacek, a kojim ćemo obilježiti 750 godina dubrovačkog statuta.

Midsummer Scene će zatvoriti spektakularni glazbeno scenski projekt Klape Kaše “Millions of Strange Shadows”, što je ujedno svjetska praizvedba uglazbljenih Shakespearovih soneta na engleskom jeziku autora Vicka Dragojevića.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.