Kinematografi Dubrovnik poslali su informacije o odabranim filmovima s ovogodišnjeg Motovun festovala, a koje će se prikazati u Dubrovniku.

“Nemamo motovunsko brdo ali imamo najljepše ljetne pozornice, kina Jadran i Slavicu.
Filmskim programom želimo odražavati raznolikost – estetsku, tematsku, zemljopisnu…Što više zemalja, što različitijih filmova, ne bismo li pokazali da je svijet filma mnogo širi i šarolikiji nego li se često čini- kažu organizatori ovogodišnjeg Motovun Film festivala. Izbor od 9 filmskih naslova, od kojih su tri namijenjena djeci i mladima, imat će priliku vidjeti i dubrovačka publika.

„Dubrovački“ Motovun otvorit će Oscarom nagrađena drama „Otac“, u petak, 30. srpnja u Kinu Jadran . Anthony (Anthony Hopkins) je nestašan, ciničan i tvrdoglav. I ima 80 godina. Kombinacija je to kojoj njegova zabrinuta kći Anne (Olivia Colman) bezuspješno pokušava doskočiti kako bi ga privoljela da prihvati barem jednu od brojnih njegovateljica koje uporno dovodi u njegov samački londonski stan…

Rezultat kreativne suradnje kultnih umjetnika Davida Byrnea i Spike Leeja naći će se i pred dubrovačkom publikom. Film „David Byrne’s American Utopia“ uz prepoznatljivu mješavinu glazbene inovativnosti i društvenog komentara, bivši frontmen Talking Headsa plete uzbudljiv spektakl koji nas poziva na ustanak protiv nepravde i društvenih podjela te, prije svega, na radosnu proslavu života…

Još jedna rock’n’roll komedija, ” Živ čovjek” priča je o beogradskom rokeru i nekadašnjem članu kultnog benda “Sinovi” Igor Đelić-Đela (Nikola Đuričko – Mrtav ‘ladan, Stranger Things) živi s dvoje djece i suprugom Sunčicom s kojom ga veže mnogo problema, ali i zajedničkih godina. U kaosu svakodnevice, usred jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priredi kći tinejdžerka, on odluči početi ispočetka…Na programu dubrovačkog Motovuna prikazat će se i tri višestruko nagrađene drame “Djeca sunca”- oštar komentar na problem dječjeg rada i siromaštva, “Evo nas” – Priča o zajedničkom sazrijevanju oca i sina na putovanju koje će im promijeniti živote i nagrađivana poljska komična drama “Što dalje odavde”. Sve su navedene projekcije u Kinu Jadran, dok je kino Slavica rezervirano za izbor filmova iz programa BUZZ@TEEN – za malene i malo veće filmoljupce. Prikazat će se tri naslova “Klub ružne djece”– obiteljska avantura, “Majmunska ljubav” – animirani film i avanturistički obiteljski film “Space boy”. Sve pojedinosti o filmovima i rasporedu projekcija možete naći na www.kinematografi.org”