Na radost najmlađe festivalske publike, renomirana hrvatska književnica i učiteljica Sanja Polak jutros je, 5. kolovoza u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, kroz interaktivnu radionicu, povela malene ljubitelje čitanja na čudesno Putovanje kroz svijet Pauline P. Program je ostvaren u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama te uz potporu zaklade Caboga Stiftung.

Djeca u dobi od 3 do 14 godina, tijekom dva sata su kroz zabavan, edukativan i pristupačan program, imala priliku razgovarati s književnicom o svakodnevnim stvarima iz njihovog života te naučiti sve o važnosti čitanja, ali i čuti sve o avanturama Pauline P. kroz sedam priča: Dnevnik Pauline P., Drugi dnevnik, Pobuna, Gorski, Morski i Skijaški dnevnik te Priče s plaže. Dok su najmlađi crtali, oni nešto veći odgovarali su na pitanja o Paulini P. uz igranje uloga, a na kraju su svima dodijeljene prigodne diplome.

Sanja Polak renomirana je književnica i učiteljica, a za svoj roman Drugi dnevnik Pauline P. osvojila je nagradu Mato Lovrak, dok je za roman Morski dnevnik Pauline P. nagrađena Posebnim priznanjem Nagrade Grigor Vitez.

Idući program za najmlađe u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara je glazbeni igrokaz za djecu kojeg će voditi popularni mladi američki pijanist i skladatelj elektronske glazbe Evan Shinners u Kneževu dvoru 14. i 15. kolovoza i to za uzraste od 4 do 7 godina od 19:30 do 20:30 sati, a za uzraste od 7 do 12 godina od 21:00 do 22:00 sati. Program je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta ulaznice je potrebno ranije preuzeti, a dostupne će biti na blagajni u Festivalskoj palači od subote. 7. kolovoza.