Ljubitelji klasične glazbe ovaj će vikend imati priliku uživati u snimci koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Marca Tardua i uz uvažene soliste, Radovana Vlatkovića i Mariju Pavlović. Naime, radi se o koncertu održanom 11. listopada 2019. godine u sklopu festivala Stradun Classic, a koji će se prikazivati u subotu, 1. svibnja na Dubrovačkoj televiziji od 22 sata.

Kao što je spomenuto, solisti na koncertu su renomirana i višestruko nagrađivana hrvatska klarinetistica Marija Pavlović (tri “Porina”, “Orlando”, “AudiMozart”…), ujedno i umjetnička voditeljica festivala Stradun Classic i jedan od najuvaženijih svjetskih umjetnika i majstor svog instrumenta, Radovan Vlatković, također odlikovan brojnim nagradama kao Orlando, Milka Trnina, Vladimir Nazor i Ivo Vuljević, Porin za životno djelo, a 2014. proglašen je članom Kraljevske akademije u Londonu.

Na programu su Mozartova djela. Najprije Koncert za hornu i orkestar br. 3 u Es duru, zatim Koncert za klarinet i orkestar u A duru te na kraju Mozartova Simfonija br. 40 u g molu.