Ciklus Jesenji glazbeni moskar približio se svojem kraju. Nakon odličnog koncerta DSO-a, maestra Huta i sopranistice Marte Hut koji je do posljednjeg mjesta napunio Knežev dvor, za završnicu je pripremljen zanimljiv program s dva solista uz Orkestar.

29. listopada u 20 sati u Kneževu dvoru nastupit će DSO pod ravnanjem maestra Pavla Zajceva, uz soliste Matiju Novakovića, fagotista DSO-a i flautisticu Ivanu Mišić.

Program koncerta vrlo je raznolik i zanimljiv, uz dva solistička nastupa naših glazbenika. Tako će Matija Novaković uz DSO izvesti skladbu K. Batashova – Suita za fagot i gudače, a Ivana Mišić Koncert za flautu i orkestar u D duru, op.283 od C. Reineckea.

Izvest će se također Simfonija br. 1 u C-duru L. van Beethovena te Potok, za gudački orkestar našeg Ivana Končića. Posljednjim koncertom Orkestar zaokružuje produktivnu festivalsku glazbenu sezonu, kroz promociju domaćih i inozemnih glazbenika te kombinirajući skladbe modernih i klasičnih skladatelja. U svakom slučaju, publika će ponovno moći uživati u sjajnom koncertu na našoj najdražoj pozornici.

Pavle Zajcev (Zagreb, 1976.) diplomirao je 1998. godine violončelo na MA u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettija. Kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar HRT-a, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar i DSO. Svoj prvi dirigentski nastup ostvario je 2011. sa Gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu čiji je dirigent i umjetnički ravnatelj bio od 2011.-2014. Na dan obilježavanja 250. godišnjice rođenja L. van Beethovena dirigirao je u ciklusu Kanconijer Simfonijskim orkestrom HRT-a uz koji su kao solisti nastupili sopranistica Josipa Bilić i pijanist Lovre Marušić.

Ivana Mišić je svoju glazbenu naobrazbu započela s devet godina u razredu prof. Carmen Fuchs u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u kojoj je i maturirala u razredu prof. Vesne Črnigoj. Nakon završene srednje glazbene škole i III. opće gimnazije, upisala je Muzičku akademiju u Zagrebu gdje je i diplomirala 2017. godine u klasi prof. Renate Penezić. Tijekom 2019. godine bila je zaposlena kao prva solo flauta Dubrovačkog Simfonijskog Orkestra gdje je imala priliku surađivati s nekima od vodećih dirigenata domaće i svjetske glazbene scene, a kroz veljaču 2020. ostvaruje suradnju s Orkestrom Opere HNK u Zagrebu.

Matija Novaković rođen je u Dubrovniku gdje pohađa Umjetničku školu Luke Sorkočevića. Školovanje nastavlja na MA u Zagrebu gdje u klasi prof. Korbetića diplomira 1988. godine. Naobrazba ovog iznimno nadarenog glazbenika time ne završava. Svoje usavršavanje nastavlja u Moskvi na Konzervatoriju “P.I. Čajkovski” kod čuvenog prof. V. Popova, a 1994. godine upisuje poslijediplomski studij fagota na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. M. Kobetića i nakon dvije godine isti završava, te postaje prvi magistar svog instrumenta u povijesti zagrebačke Muzičke akademije. Stalni je zaposlenik DSO-a i honorarni predavač u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Danas, kao zreli umjetnik, na svojem solističkom repertoaru njeguje široki spektar programskog odabira, od glazbenog baroka do glazbe suvremenih autora.

Ulaznice za koncerte možete kupiti na prodajnima mjestima (Luža, Slanica, Dubravka, Perla Adriatica), putem www.dso.hr ili prije koncerta, pred Dvorom. Za bilo kakve informacije možete nam se javiti na sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314. DSO zadržava pravo odgađanja ili otkazivanja koncerta u slučaju loših vremenskih uvjeta.

Festival podržavaju Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i Rixos Premium Dubrovnik.