Otvorenje izložbe akademskog slikara Želja Perkovića “Neostvarena putovanja” upriličit će
se u četvrtak, 28. svibnja 2020., u prizemlju Narodne knjižnice Grad u 16 sati.

Ova serija slika ulja na platnu nastala je pod stalnim utjecajem Perkovićevih želja za putovanjima na destinacije koje su mu bliske, a ujedno i egzotične. Do izražaja svakako dolazi i slikareva strast prema ronjenju i podvodnim svijetom onako kako ga on vidi i doživljava.

“Podmorje i cijela paleta nijansi plave boje koja dominira tim radovima predstavlja mi apsolutno zadovoljstvo dok stvaram  i radujem se svakoj novoj slici. Nikad nisam siguran koji će oblik broda ili podmorja biti na mojim slikama, a ista stvar je i s nijansama boja. Jedrenjaci sami po sebi predstavljaju želju za putovanjima i avanturom tako da su česta tema na mojim platnima, to je upravo ono što me čini sretnim i ispunjenim. Nadam se samo da će neka od mojih zamišljenih putovanja biti i realizirana”, ističe autor izložbe.

Potpoljeni jedrenjaci sada su već prepoznatljivi kada je riječ o Perkoviću kao slikaru  jer su na posljednjih desetak izložbi upravi oni bila tema. Izložba ostaje otvorena u prizemlju Narodne knjižnice Grad do četvrtka, 4. lipnja 2020.