Kad se Dubrovnik i film spomenu u istoj rečenici, najčešće se radi o megapopularnoj seriji Igre Prijestolja, ili holivudskim filmovima kao što su Ratovi zvijezda ili Robin Hood. Međutim, Dubrovnik ima puno stariju i bogatiju filmsku povijest nego što mnogi misle, a festival Tišina Molim! to želi približiti Dubrovčanima i njihovim gostima.

Ovogodišnje izdanje festivala trajat će od srijede, 20. studenog do subote, 23. studenog, a program će se odvijati u Luži i Lazaretima.

Festival otvara dokumentarac “Furesti” iz 1967., iz kultnog serijala Televizije Zagreb, “Objektiv 350”, u kojem tadašnji stanovnici stare gradske jezgre komentiraju sve masovniji turizam u Dubrovniku, te gužvu i buku koju stvara veliki broj turista.

U sljedećim danima bit će prikazan iznimno popularni japanski animirani film “Porco Rosso” iz 1992., inspiriran Dubrovnikom i Jadranskom obalom, akcijski film “Osveta u krvi” iz 1989., te komedija “Papa mora na dijetu” iz 1991., oba snimana u Dubrovniku.

Uz projekcije filmova, organizirane su i kreativne radionice za djecu, filmski pub kviz, te predavanje i radionica o 3D printanju.

Ulaz na sva događanja je besplatan. Više informacija o manifestaciji i rasporedu ovogodišnjeg izdanja “Tišine Molim!” možete pronaći na službenoj stranici festivala tisinamolim.com i na Facebook stranici Tišina Molim.