U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, u subotu, 7. ožujka, održan je prvi sat edukativnih radionica pod nazivom ”Učimo dubrovački” koje vodi akademik Luko Paljetak.

Skupini od oko 20-ak polaznika Paljetak je objašnjavao Držićev jezik na primjeru prologa iz Držićeva ”Skupa”. Cilj je, kako je naveo i sam Paljetak, ‘pokušati razumjeti ono što je napisano na dubrovačkom’.

Ove radionice će se sastajati jednom tjedno i obrađivat će se više i manje poznati Držićevi tekstovi, a Paljetak će polaznike upoznati i s brojnim činjenicama iz povijesti Dubrovačke Republike i razdoblja renesanse. Poželjno je da polaznici prisustvuju svim radionicama kako bi skupina mogla nesmetano napredovati u radu.

Radionice ”Učimo dubrovački” održavat će se u dva ciklusa, u ožujku i travnju te rujnu i listopadu 2020. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-adresu informacijska.sluzba@dkd.hr ili na broj telefona 441-999. Sljedeća radionica održat će se iduću subotu, 14. ožujka, s početkom u 10 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.