Sinoć je u crkvi sv. Nikole u Cavtatu svečano otvoren 15. Festival Glazba i riječ umjetničke udruge Konavle art. Nastup otvaranja je uveličala nagrađivana dubrovačka klapa Kaše koja je izvela duhovno djelo Misu sv. Vlaha koju je skladao Vicko Dragojevićem na tekst Boža Vodopije a koncert su započeli himnom sv. Vlaha R. Dell’ Ivellia.
Oduševljena publika izmamila je dva glazbena dodatka te dugotrajnim pljeskom nagradila klapu Kaše.

Na koncertu otvaranja je nazočio i gosp. Frano Herendija, predsjednik turističke zajednice općine Konavle i gđa Ana Čeović pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti Dubrovačko – neretvanske županije. Na početku večeri publici se obratila umjetnička ravnateljica Đive Kušelj te istakla dugogodišnji rad udruge, a potom se zahvalila dosadašnjem predsjedniku Matiji Novakoviću koji je uz Ivana Kušelja vodio, organizirao i osmišljavao glazbeno, scenski i dramski program.

Koncert je održan pod svim epidemiološkom mjerama.

Na svjetski dan glazbe 21.06.2021 u Pinakoteci u Cavtatu na festivalu Glazba i riječ nastupit će dubrovačka pijanistica Ružica Koncul. Koncert je u cjelosti posvećen poljskom skladatelju F. Chopinu.

Krajem mjeseca lipnja 28.06.2021 u Domu Kulture, Konavle art po prvi put u Cavtatu organizira operu W. A. Mozarta: “Don Giovanni” Hommage a Tino Pattiera, u spomen na svjetski poznatog Cavtatskog opernog pjevača, tenora. Operu izvodi operni ansambl iz Osijeka “Opera Pannonica” uz Orkestar Sorkočević i Kvartet Sorkočević kojim će ravnati dubrovački dirigent Slobodan Begić.
Sva događanja su u 21h, ulaz je slobodan uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera.