Nakon što su u Dubrovniku 15. rujna 2017. godine zatvorili Ljeto u Valamaru, “Runda 44”, velika slavljenička turneja grupe Parni valjak dovest će ih ponovno u Dubrovnik, u kamp Solitudo, u petak 13. rujna kako bi još jednom obilježili kraj najsadržajnijeg dubrovačkog ljetnog festivala.

Povodom izlaska novog albuma “Vrijeme” i 44 godine zajedničkog rada banda, dečki ponovno kreću na turneju. U sklopu turneje Runda 44, band će obići sve najveće dvorane u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Cijela priča krenula je u lipnju iz Ljubljane, a nastavlja se u brojnim gradovima među kojima je i sam Dubrovnik.

Parni valjak osnovan je u Zagrebu 1975. godine, a tijekom svoje bogate karijere objavio je dvadesetak studijskih i nekoliko live albuma. Predvođen je osnivačem i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim koji su godinama njegovali zvuk koji publika sada prepoznaje već na prvi takt. Parni valjak jedan je od najuspješnijih i najpopularnijih bendova s ovih prostora, čiji se zvuk kroz godine mijenjao, ali je ostao vjeran svojim korijenima u rock glazbi.

Bend je ipak najpoznatiji po svojim vrhunskim koncertima, koje prati zvučna i scenska produkcija na svjetskoj razini i koji nerijetko traju i po tri sata, a na kojima publika uživa u brojnim hitovima iz bogatog repertoara benda, među kojima su “Sve još miriše na nju”, “Ugasi me”, “Jesen u meni”, “Prokleta nedjelja”, “Zastave”, “Stranica dnevnika”, “Ljubavna”, “Lutka za bal” i mnogi drugi.

Nakon dvije godine svi ljubitelji rocka moći će ponovno uživati još jednom u spektaklu kojeg priprema Parni valjak, stoga kupite svoje ulaznice na vrijeme po cijeni od 80 kuna u pretprodaji i 100 kuna na dan koncerta u svim Valamarovim hotelima, na recepciji kampa Solitudo te online na Valamar Experience Concierge Internet stranici.