Ulaznice za većinu glazbenih, dramskih i plesnih programa koji će, u razdoblju od 10. srpnja do 25. kolovoza ove godine, biti izvedeni na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama od danas su dostupne online na mrežnim stranicama Igara www.dubrovnik- festival.hr te putem servisa ulaznice.hr po, do čak 50 posto, povoljnijim cijenama u odnosu na prijašnje festivalske sezone.

Ove godine nije aktivan popust od 30 posto za stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije kao ni za studente, no cijene ulaznica su značajno smanjene, prilagođujući se nastaloj situaciji, pa je primjerice najjeftinija karta 50 kuna, a najskuplja 300 kuna, dok ostale cijene ovise o izvedbi i odabranom mjestu u gledalištu.

Dubrovačke ljetne igre poštivat će preporuke HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-
19 tijekom održavanja svih festivalskih događanja, a za svaku izvedbu vodit će se evidencija
osoba koje sudjeluju u programu kao i evidencija gledatelja od kojih će se već pri kupnji
ulaznica zatražiti da ostave svoje ime, prezime i kontakt broj.

Festivalske blagajne će imati postavljene zaštitne pregrade između blagajnika i posjetitelja te će se osigurati beskontaktno plaćanje. Sva sjedeća i stojeća mjesta će biti označena i međusobno udaljena najmanje 1,5 metar, poštivat će se i preporučena udaljenost od 4 metra između publike i izvođača na sceni. Gledateljima će biti dostupna dezinfekcijska sredstva, a preporučuje se i korištenje zaštitnih maski.