Treći partnerski sastanak Zero Waste Blue projekta održan je u Veneciji 27. i 28. lipnja 2019. Teme sastanka bile su prijenos znanja i rezultata između talijanskih i hrvatskih partnerskih organizacija i razmjena najbolje prakse sa sportskih događanja već održanih u sklopu Zero Waste Blue projekta.

Na sastanku su prezentirani rezultati s ovogodišnje utrke „Metkovska skalinada 2019.“ koja je uključena na projektu i koja je provedena koristeći Zero waste metode. Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije također su najavili planove za provedbu utrke „Stonski maraton 2019.“ koja će se održati 22. rujna koristeći projektnu metodologiju i Zero waste 2.0 mobilnu aplikaciju za praćenje negativnog utjecaja na okoliš tijekom manifestacija, koja je nadograđena i unaprijeđena tijekom projekta. Sudionici su također upoznati s rezultatima i implementacijom najbolje prakse sa sportskih događanja: Cycling Tour Zadar-Nin, Wings for Life – Zadar, Festival of Sport and Recreation – Opatija i Eco Marathon of the Salt – Cervia.

Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta Zero Waste, a cilj projekta je analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste sport events Blue brand. Ukupna vrijednost Zero Waste Blue projekta koji traje od lipnja 2018. godine do studenog 2019. godine iznosi oko 860 tisuća eura. Vodeći partner je Grad Opatija, a drugi partneri su Dubrovačko-neretvanska županija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, ART-ER agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.