Završna glazbeno-scenska izvedba nastala u sklopu drugog ciklusa radionice M.U.Z.A. koja je za cilj imala obogaćivanje i razvijanje kreativnog izražavanja mladih srednjoškolske dobi premijerno je izvedena sinoć, 24. listopada u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Polaznici plesne i dramske skupine radionice u glazbeno-scenskoj izvedbi utjelovili su neke od stvarnih povijesnih likova iz redova dubrovačkog plemstva koji su u suživotu sa stanovnicima Rijeke dubrovačke podizali i održavali ljetnikovce čija je sudbina u novijoj povijesti okarakterizirana kao „baština bez baštinika“. Kroz šezdesetak minuta zabavnog i edukativnog programa koji su prisutni popratili velikim pljeskom, rezultat svog trotjednog rada na upoznavanju prekrasnog i vrijednog dijela povijesti Rijeke dubrovačke predstavili su: Alessandra Soldatić, Luči Sarić, Lana Urlić, Lucia Kordić, Nina Glumac, Franka Rajčević, Sara Crnjak, Ines Benko- Perić, Ana Kovačić, Matia Pijević, Davide Criscuolo, Leon Krile, Đivo Vidak i Antonio Štrman,

Radionica autorice i voditeljice Ivane Jelače sa suradnicama, voditeljicom dramske skupine Matildom Perković i voditeljicom plesne skupine Zrinkom Japunčić, bavila se kulturnim životom dubrovačkih ljetnikovaca, a drugi ciklus stavio je naglasak na jedinstveni primjer ladanjske arhitekture i urbanog promišljanja ljetnikovaca kojih se nekolicina nalazi u neposrednoj blizini izvora rijeke Omble. Taj mitski specifični krajolik u prošlosti je bio oaza stvaralaštva, urbanog promišljanja, ali i održivog razvoja koji je stoljećima su-kreirao svijest lokalne zajednice. Neiscrpan izvor arhivskih materijala, priča i legendi iz dubrovačke prošlosti bili su polazište radionice i samog koncepta završne izvedbe koja prati vodu-Rijeku kao nadahnuće te spaja imaginarno i realno, mitsko i povijesno.