Povodom međunarodnog Dana frankofonije, Francuska alijansa Dubrovnik u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik u subotu, 20. ožujka organizira stručna vodstva na francuskom i hrvatskom jeziku.

Posjetitelje će kroz Umjetničku galeriju Dubrovnik u dva termina provesti kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, Jelena Tamindžija.

Prvo će vodstvo pod nazivom Povijest i zbirka Umjetničke galerije Dubrovnik / L’histoire et Collection du Musée d’Art Moderne de Dubrovnik biti na francuskom jeziku. Početak je u 10 sati, a zbog ograničenog broja sudionika, za vođenje se potrebno unaprijed prijaviti putem emaila: francuskaalijansa@gmail.com

„Utjecaji francuskih umjetničkih pravaca i obrazovanja hrvatskih umjetnika u Francuskoj“ naziv je drugog vodstva koje će biti na hrvatskom jeziku i planirano je za 16 sati. Također, zbog ograničenog broja sudionika, za vođenja se potrebno unaprijed prijaviti i to putem emaila: press@momad.hr.

Posjetitelji su pozvani da se i na ovom događanju drže preporučenih epidemioloških mjera i da održavaju međusobni razmak.