Predstava ‘OtpisaNE’ je nastala u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta – Scena ‘Gorica’ prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića. U glavnim su ulogama Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Erna Rudnički i Slavko Sobin. Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.

Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a ‘OtpisaNE’ su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. ‘OtpisaNE’ će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Irena Kraljić, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Nikola Zavišić.
Dubrovačka publika ju opet ima priliku gledati u subotu 13. veljače u kazalištu Marin Držić, a ulaznice je moguće kupiti online klikom OVDJE i to u dva termina (18:00 sati i 20:00 sati).