U okviru ljetnih manifestacija koje se održavaju na Elafitskim otocima te u Zatonu, Orašcu, Trstenome i u Brsečinama tijekom srpnja i kolovoza, u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, ovog tjedna sve zainteresirane očekuje niz događanja.

Na otoku Lopudu organizirano je više glazbeno zabavnih događanja, tako će danas, 25. srpnja u crkvi sv. Nikole, s početkom u 21 sat, koncert na klaviru imati Antonija Pacek, u petak 26.srpnja, ispred Župnog dvora u 21.30 sati, zaplesat će Zumba kids i Teens Dubrovnik, a u nedjelju u 21.30, koncert će održati Klapa Subrenum.

Na rivi u Donjem Čelu na otoku Koločepu, u petak 26. srpnja, s početkom u 21.30 sati, nastupit će Klapa Ragusavecchia, a u isto vrijeme grupa Trio Adriatika zabavljat će sve okupljene ispod platana u Orašcu.

Tradicionalni ploveći koncert u Zatonu Velikom, a u izvedbi Limene glazbe Zaton, održat će se u petak 26.srpnja, u 21 sat, a u nedjelju, 28. srpnja, u Štikovici će se održati nastup Klape Malfi.

Na rivi u Brsečinama, u subotu 27. srpnja u 22 sata, nastupit će Klapa Cambi, a u Trstenom isti dan, u 19 sati, igrat će se tradicionalna revijalna nogometna utakmica Stari i mladi.