Dubrovački simfonijski orkestar i virtuozni trubač Håkan Hardenberger, nastupili su sinoć, 20. srpnja pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora. Pod ravnanjem dirigenta Franza Antona Kragera izveli su filmsku glazbu Aarona Coplanda, Koncert za turbu u E-duru Johanna Nepomuka Hummela, Ljetnu večer Zoltána Kodálya, Couperinov grob Mauricea Ravela te Svečanost Usamljene zvijezde u obradi Roberta Nelsona.

Švedski trubač Håkan Hardenberger zbog svoje inovativnosti i virtuoznosti slovi za jednog od vodećih svjetskih solista. Iako su Hardenberger, kojeg nazivaju i „prvom trubom svijeta“, te njegov majstorski solo nastup bili vrhunac večeri, Dubrovački simfonijski orkestar je zablistao u svojoj najboljoj formi. Njihova na trenutke zaigrana, na trenutke dramatična, ali uvijek sjajna izvedba kojom je dirigirao ugledni američki dirigent Krager, oduševila je publiku u Dvoru. Nakon prvog dijela i izvedbe Hummelova Koncerta za trubu te dugotrajnog zasluženog aplauza, Hardenberger se obratio publici, kazavši kako je nakon 32 godine ponovno u Dubrovniku, a zatim je publici poklonjen i glazbeni dodatak.

Drugi festivalski koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na programu 70. Igara je 12. kolovoza u Dvoru, kad će nastupiti pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića uz violinisticu Katarinu Kutnar te praizvesti kompoziciju Ciklus.mp3 za gudače Ivana Violića. Na programu su i Violinski koncert Čajkovskog te Beethovenova Eroica. Ulaznice za taj koncert, kao i za ostatak glazbenog programa dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.