Foto: Zvonko Novosel

Nastupila je s legendarnim tenorom José Carrerasom u sklopu njegove oproštajne svjetske turneje 2016. godine, vodeća je hrvatsko-slovenska sopranistica mlađe generacije i posljednja učenica legendarne operne pjevačice Anne Moffo.

 

Martina Zadro solistica je na posljednjem ovosezonskom koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u petak, 25. listopada. Iako ranije najavljen u crkvi Male braće, koncert će se održati u atriju Kneževa dvora, s početkom u 20.30 sati.

Koncertom će ravnati šef dirigent DSO-a, Marc Tardue, a na programu su djela velikog W.A. Mozarta: uvertira opere Don Giovanni, recitativ i arija Contesse iz opere Figarov pir “E Susanna non vien…Dove sono”; koncertna arija “L’amerò, sarò costante” iz operne serenade Kralj pastir; operna arija Fiordiligi iz opere Così fan tutte “Temerari…Come scoglio” te za kraj Simfonija br. 38 u D duru “Praška”.

Martina Zadro se vrlo brzo pokazala kao integrirana scenska osobnost, kontinuirano prisutna na međunarodnoj opernoj sceni, koja oduševljava publiku diljem Europe, od Japana do Južne Amerike. Pobjednica je međunarodnih vokalnih natjecanja „Lucia Popp“ i „Antonin Dvořák“ 1999. godine, a od tada dobiva međunarodno priznanje svojim jasnim i izražajnim glasom i posvemašnjom posvećenošću na pozornici.

Temeljeći se na operama Verdija, Mozarta i Puccinija, njezina interpretacija Violette, Mimi, Contesse, Pamine i Susanne dovela ju je u Narodni divadlo Prag, Teatro Municipal u Santiagu, Teatro Municipal Lima, Narodni Divadlo Brno, Schlossfestspiele von Thurn und Taxis Regensburg , Teatro Campoamor u Oviedu, Salzburg Landestheatre, Bunkamura Orchard Hall u Tokiju…

Surađivala je s izvanrednim dirigentima današnjice kao što su Yves Abel, Tomaš Netopil, Serge Baudo, Milan Horvat, Pavle Dešpalj, Massimo Zanetti, Ivan Repušić, Dmitrij Kitajenko, Elio Boncompagni, Vjekoslav Šutej, Loris Voltolini, David de Villiers, Uroš Lajovic, Marko Gašperšič, Jan Chalupecký, Johannes Wildner, Gianluca Marcianò, David Gimenez i drugi.

Ovim koncertom DSO će zaključiti ciklus Jesenji glazbeni moskar, ali i koncertnu sezonu 2019., a za prosinac priređuje niz prigodnih, blagdanskih koncerata.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Broj za informacije i rezervacije je 020 417 110.