Početak jeseni u Gradu sada je već treću godinu zaredom rezerviran je za glazbeni festival Stradun Classic kojim predvodi jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenica, klarinetistica Marija Pavlović. Već prvu godinu festivala, 2018., ova je umjetnica okupila brojne glazbene prijatelje u svoj grad i zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom priredila dubrovačkoj publici koncerte za pamćenje. Iako je ova godina za sve bila veliki izazov, festival će se održati nešto drugačije od planiranog, no obzirom na imena koja nam stižu, vrhunski glazbeni doživalji su zagarantirani.
Ove godine održat će se dva koncerta i jedna kino projekcija prošlogodišnjeg koncerta. Nastupit će komorni sastav DSO-a, svima već dobro poznata klarinetistica Marija Pavlović, violinist i dugogodišnji koncert majstor svjetski poznatog London Symphony Orchestra, a danas profesor na Royal College of London Gordan Nikolić, renomirana francuska violončelistica Céline Flamen te članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Đana Kahriman i Šimun Končić.
Koncert otvaranja festivala održat će se u utorak, 29. rujna u atriju Kneževa dvora, a nosi naziv A heavenly light. Na programu su Bachova Partita za violinu i violončelo br. 2 u d molu, Kodályjev Duo za violinu i violončelo i Mozartov Klarinet kvintet.

Drugi koncert održat će se 2. listopada na istom mjestu, a nosi naziv With Dance, Romance and Passion. Nastupa Gudački komorni ansambl DSO-a, violinist Gordan Nikolić i klarinetistica Marija Pavlović te publiku, baš kako i naslov govori, planiraju očarati Bartókovim Rumunjskim narodnim plesovima za gudački orkestar, Weberovim Kvintetom za klerinet i gudački orkestar u B duru i Serenadom za gudače u C duru P.I. Čajkovskog.
Dana 3. listopada u kinu Sloboda emitirat će se prošlogodišnji koncert „Slavenska večer“ gdje je DSO-om ravnao singapurski dirigent Darrell Ang, dok su kao solisti nastupili violinist Daniel Rowland i mezzosopranistica Renata Pokupić, a posebnost koncerta bila je praizvedba djela „Bucolique“ poljskog skladatelja Ludomira Michała Rogowskog koje je čekalo premijeru čak 73 godine. Koncert će se emitirati upravo na obljetnicu rođenja skladatelja.

Sva događanja održavaju se u skladu s epidemiološkim mjerama, a dodatne informacije i rezervacije dostupne su od ponedjeljka do petka na (020) 417 110.
Festival Stradun Classic održava se uz potporu Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i hotela Rixos.