Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačke ljetne igre pokreću suradnju u cilju promocije kulture i kulturnih događanja među studentima. Tim povodom Dubrovačke ljetne igre od ove sezone primjenjuju popust od 30 posto za sve studente uz predočenje X-ice ili ISIC iskaznice (bez obzira na mjesto prebivališta) na maksimalno dvije ulaznice po izvedbi, čime se kolege koji nemaju prebivalište u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izjednačuju s domaćim studentima.


Veliki dio studenata ostaje u Dubrovniku tijekom ljetnih mjeseci, te će imati pogodnost gledati sve izvedbe na Dubrovačkim ljetnim igrama uz ovaj promotivni popust, dok će se na web i Facebook stranicama Studentskog zbora moći informirati o izvedbama koje su prilagođenije mlađoj populaciji.

 

Suradnja između studenata i Dubrovačkih ljetnih igara započela je početkom godine kada je provedeno istraživanje o preferencijama i stavovima mladih o kulturi. Na temelju toga Dubrovačke ljetne igre su predložile svoje izvedbe koje bi mogle biti atraktivne studentima, te će od ove sezone Studentski zbor nastojati promovirati te izvedbe za studente i mlade putem svojih kanala komunikacije.

Sa Sveučilišta dodaju kako su osim na kulturnom polju Dubrovačke ljetne igre izašle u susret studentima i tijekom organizacije “Studentskih jadranskih igara”, te su logistički pomogle Studentskom zboru prilikom organizacije najvećeg studentskog projekta.