Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije (Veliku Gospu) u nedjelju, 15. kolovoza svečano pontifikalno misno slavlje u 19 sati ispred katedrale u Dubrovniku predslavit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Nakon mise slijedi procesija sa slikom Gospe od Porata do gradskog porta gdje će biti blagoslov plovila.

Toga dana mise u katedrali, koja slavi svoju zaštitnicu, slavit će se u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati. Iza mise u 10 sati slijedi prigodni program Katedralnog mješovitog zbora.

Za svetkovinu će se vjernici pripraviti kroz trodnevnu duhovnu pripravu koja počinje u četvrtak 12. kolovoza, a predvodi je fra Josip Vlašić. Svakog dana bit će misa s propovijedi u 19 sati.

Nakon mise u četvrtak 12. kolovoza bit će klanjanje pred Presvetim, u petak 13. kolovoza klanjanje križu, a u subotu 14. kolovoza nakon svečane prve večernje i mise slijedi razmatranje.

Prvog dana trodnevnice u četvrtak 12. kolovoza održat će se prigodni program u čast Gospi s početkom u 20.30 sati na kojemu će sudjelovati dubrovačke klape i Katedralni mješoviti zbor.

Drugog dana trodnevnice u 20.30 sati bit će orguljski koncert dr. Darka Kristovića.