Agroturizam Konavle i ove godine organizira tradicionalnu manifestaciju Mirisi Božića u Konavlima. Ovogodišnje 13. izdanje počinje u petak 18. prosinca i traje do subote 26. prosinca 2020. godine.

Otvaranje manifestacije se organizira u Vili Tantini na Radovčićima a prenosit će se virtualno putem medija i društvenih mreža. Otvaranjem će se prikazati dio božićnih običaja u Konavlima, otvoriti vino proizvedeno na ovogodišnjem Trganju i predstaviti konavoska božićna trpeza.

U vremenu od 19. do 23. prosinca su Dani konavoske zelene menestre i vina. U tom vremenu će konavoski agroturizmi pripremati zelenu menestru, a moći će se naručiti i izvrsna konavoska vina po prigodnim cijenema i uz dostavu na kućni prag. Dostava će se vršiti za područje Konavala, Župe i Dubrovnika, uključujući i Mokošicu i to dva puta dnevno za objed i večeru, a narudžbe zelene menestre će se primati dan ranije do 18.00 sati. Dostavljači će u konavskoj narodnoj nošnji u starinskim bronzinima dostavljati posebno upakovane i brendirane zdjele menestre i vino svakome tko poželi i ovih Božića obogatiti svoju blagdansku trpezu ovim tradicijski i ukusnim jelom.

Sve informacije o bronzin dostavi menestre i vina i ukupnom ovogodišnjem programu mogu se pronaći na web stranici Udruge Agroturizma Konavle www.agroturizam-konavle.hr i facebook stranici Agroturizma Konavle.

Mirisi Božića će se zatvoriti na Stjepan dan, 26. prosinca, kada će se u 17.00 sati na društvenim mrežama predstaviti virtualni performans „Konavosko viđenje aktualnog trenutka“.

Konceptom i sadržajem su ovogodišnji Mirisi Božića nešto drugačiji nego dosadašnji, ali se nadamo da će našim dugogodišnjim posjetiteljima i obožavateljima baštine, zelene menestre i vina ovaj program biti zanimljiv i da će ga popratiti. Mi smo se u Agroturizmu Konavle maksimalno potrudili i zajedno organizirali da i ove godine svi imamo najljepši Božić.

Ovogodišnja manifestacija se provodi uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Konavle