Festival dalmatinskih klapa Omiš u suradnji s Folklornim ansamblom Linđo organizira promociju Monografije:

“FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 1967 – 2016” autorice Herci Ganza.
Promocija će se održati u Dubrovniku u subotu, 27. travnja 2019. godine, Lazareti (Linđova lađa) s početkom u 16.30 sati.

Ovo vrijednu publikaciju predstavit će: maestro Krešimir Magdić, maestro Dušan Šarac, urednik prof. Mijo Stanić i autorica prof. Herci Ganza.

U programu će sudjelovati ženska klapa Skontradura iz Dubrovnika i muška klapa Grdelin iz Zagreba. Na dan promocije Monografija će se prodavati po akcijskoj cijeni od 200 kn.

O knjizi:
U pet poglavlja, na 566 stranica, knjiga kronološki prati nastanak i razvoj FDK Omiš, ne izostavljajući ni jedno bitno klapsko ime. U posebnim okvirima obrađeni su brojni pojedinci, utemeljitelji, ravnatelji, članovi Festivalskog vijeća, klape, pjevači, klapski voditelji i mnogi drugi. U posebnim okvirima izdvojeni su članci i citati iz brojnih medija i tiskovina. Fotografije u knjizi popraćene su detaljnim legendama gdje god se moglo doći do točne informacije. Monografija je pisana tako da čitatelj ne mora nužno pratiti njezin kompletan sadržaj; on može čitati svaki tekst, svaki okvir kao zasebnu cjelinu. Korist koju je imao rad na stvaranju knjige je višestruka. Rekonstruirani su podaci, složena je festivalska arhiva, digitalizirane su fotografije i dokumenti, prikupljena je periodika. Sve to poslužit će kao neizostavna baza podataka budućim klapskim istraživačima. Ova monografija nije samo povijest Festivala; ona je i povijest jednog razdoblja grada Omiša, priča o njegovim građanima, volonterima, entuzijastima, priča o klapama, laureatima, vrsnim pjevačima.

Impressum monografije:
Autorica: Herci Ganza
Glavni i odgovorni urednik: Mijo Stanić
Zamjenik urednika: Joško Plastić
Urednik fotografije: Vlade Zemunik
Grafički urednik: Igor Čaljkušić
Lektorica: Vesna Krželj Velić
Tajnice uredništva: Ana Vranješ, Antonija Rajković, Anamarija Vukasović
Recenzenti: akademik Jakša Fiamengo, dr. sc. Marko Rogošić, prof. Bože Mimica i mo. Dušan Šarac