Koncert koji je prije nešto više od mjesec dana izazvao velik interes i okupio brojne ljubitelje glazbe u Knežev dvor, ponovit će se u četvrtak, 13. kolovoza. Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod vodstvom violinistice Đane Kahriman i uz solista violončelista Vida Veljaka nastupit će s početkom u 21.30 sati.

Na programu su Holstova Suita sv. Pavla, op. 29; Haydnov koncert za violončelo i orkestar br. 2 u D duru i Serenada za gudače u C duru, op. 48 P. I. Čajkovskog.
Zahtjevni i ne često izvođeni Haydnov koncert za violončelo i orkestar br. 2 u D duru djelo je kojim je Vid Veljak prvi put nastupio s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom 2016. godine, a danas je u istom orkestru vođa dionica violončela te je svojim talentom i pojavom odmah pridobio dubrovačku publiku.
Ovaj mladi glazbenik violončelo je počeo učiti u trećoj godini života, a zapazivši njegov talent u vrlo ranoj dobi, prof. Valter Dešpalj poziva ga u svoju klasu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje kao četrnaestogodišnjak uspješno polaže prijemni ispit. Pobjednik je brojnih natjecanja među kojima su i međunarodna natjecanja Antonio Janigro u Poreču te Daleki akordi u Splitu, a 2015. godine bio je finalist prestižnog violončelističkog natjecanja
“Guilhermina Suggia” u Portugalu. Kao solist nastupao je uz pratnju Stuttgartskog komornog orkestra, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačke Filharmonije, Zagrebačkih solista, Riječkog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a i Cantus ansambla. Prije nekoliko mjeseci objavio je novi album Resonance(s).
Ulaznice su u prodaji i dostupne u uredu DSO-a u Slanici (sv. Dominika 9), u agenciji Perla
Adriatica na Pločama, u Luži, online putem sustava ulaznice.hr, kao i jedan sat prije početka koncerta pred ulazom. Građane, kao i uvijek, čekaju brojne pogodnosti pri kupnji (cijena ulaznice 10 kuna uz Libertasov pokaz, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane stare gradske jezgre kao i za studente s Xicom te 30% popusta na redovne cijene za ostale sugrađane). Telefon za rezervacije i informacije je 417 110.

Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.