Nakon iznimno uspješnog koncerta DSO-a pod ravnanjem maestra Uroša Lajovica i uz solistički nastup Tonija Kursara, Jesenji glazbeni moskar donosi još jednu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje glazbe. U petak, 22. listopada u 20 sati u Kneževu dvoru održat će se peti festivalski koncert.

Orkestru će se pridružiti dirigent, maestro Ivan Hut te solistica, sopranistica Marta Hut. Na ovom će koncertu izvesti djela hrvatskih skladatelja, pravi hommage koji će pokazati bogatstvo naše glazbene tradicije. Važno je naglasiti da je koncert i svojevrsni in memoriam za Rubena Radicu, koji nas je napustio u srpnju ove godine. Unuk J. Hatzea, skladatelj i pedagog zadužio je glazbenu zajednicu svojim radom i bijegom od tradicije u svojem glazbenom izričaju. Ovo je prvi koncert na kojem će se izvesti njegova djela nakon smrti pa su na programu interpretacija Četiri meditacije J. Hatzea i Izdaleka R. Radice.

Na programu su još:

M. Miletić – Suita za gudače;

B. Bersa – Idila, instr. Pavle Dešpalj,

Tri pjesme, instr. P. Dešpalj;

A. Dobronić – Jelšonski tonci

Marta Hut rođena je 1990. u Zadru i iza sebe već ima uspješnu karijeru sopranistice s brojnim značajnim nastupima. Sa svojih 18 godina upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu te magistrira (cum laude) na odsjeku solo pjevanja u klasi prof. Martine Gojčeta – Silić. U prosincu 2010. godine sudjeluje na koncertima mladih opernih pjevača „Hommage à Milka Trnina“, HNK Zagreb. 2011. godine debitirala je u ulozi „Mercedes“ u sklopu studentskog projekta „Carmen“ na Muzičkoj akademiji (KDVL) , koji je dobio i Rektorovu nagradu. U veljači 2020. nastupila je kao solistica uz Zagrebačku Filharmoniju pod ravnanjem Mo. Ive Lipanovića u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a u srpnju 2020. nastupila je kao solistica na svečanom otvorenju Glazbenih večeri u Sv. Donatu pod ravnanjem  Ivana Repušića te uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radio televizije uz direktan prijenos HTV-a. Sudjelovala je na seminarima poznatih svjetskih pjevača i pedagoga kao što su Roberta Alexander, Jard van Nes i drugi.

Ulaznice za koncerte možete kupiti na prodajnima mjestima (Luža, Slanica, Dubravka, Perla Adriatica), putem www.dso.hr ili prije koncerta, pred Dvorom. Za bilo kakve informacije možete se javiti na sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314. DSO zadržava pravo odgađanja ili otkazivanja koncerta u slučaju loših vremenskih uvjeta.