Midsummer Scene Festival večeras će proslaviti svoju petu obljetnicu svečanim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju. Koncert će se održati u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik s početkom u 21.30 sati.

Obljetnički koncert i tradicionalna suradnja ovog festivala i Dubrovačkog simfonijskog orkestra publici donosi prigodan i drugačiji program nego prethodnih godina. Orkestrom će ravnati američki dirigent Marc Tardue, a na programu su uvertira opere Oberon C. M. Webera, izbor iz Sna ljetne noći F.B. Mendelssohna te izbor iz Bernsteinovog mjuzikla West Side Story gdje će kao solisti nastupiti dubrovačka sopranistica Andrea Marić i tenor Đani Stipaničev. Glazbenu večer naracijom će pratiti glumac Filip Krenus.

Program je ovo koji dubrovačka publika nije imala priliku često slušati, a ulaznice su još uvijek dostupne u uredu Orkestra do 14 sati, u Luži cijeli dan, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.