Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić uputio je video poruku za Veliki sveti tjedan koji je započeo na Nedjelju Muke Gospodnje i završava Uskrsom.

“Ove godine živimo posebne okolnosti. Ne možemo sudjelovati u tim otajstvima na uobičajeni način. Ali možemo učiniti da ta otajstva dovedu do onog nebeskog, onog drukčijeg, onog promijenjenog u Uskrsu“, kazao je na početku dubrovački biskup te predstavio događanja kroz Veliki tjedan u katedrali koji će se prenositi putem medija.

Nastavljaju se večernje molitve u 20 sati u katedrali. U ponedjeljak i utorak će biti klanjanje pred Presvetim. Prvi put će se u sklopu večernjih molitava održati pokorničko bogoslužje koje će biti u srijedu. „Ne možemo ovih dana osobno pristupiti ispovijedi ali možemo zajednički produbiti svijest o tome da smo grešni ali i o tome koliko je Bog dobar kako bismo doista mogli na jedan savršeniji način doživjeti osobno kajanje, kajanje da smo uvrijedili Boga, a onda i u ove važne i svete dane ući, iako ne na sakramentalni način, ali ipak pomireni s Bogom“, objasnio je dubrovački biskup.