Ovog petka u Kulturnom Razgovoru Žarko Dragojević ugostio je Dubravku Tullio, muzejsku pedagoginju i akademsku slikaricu iz Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Nedavno je nagrađena od strane Hrvatskog muzejskog društva za realizirani pedagoško-edukacijski program ‘Kreativno ljeto u muzeju’.

“Riječ je edukativno kreativnom programu u sklopu pedagoške djelatnosti Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik gdje sam zaposlena. Nastao je još prije tri godine, a ponajviše smo imali želju približiti prirodnu i kulturnu baštinu za one najmlađe. Naravno, sve to kroz kreativnost i igru.” – rekla je Tullio.

O dobivenoj nagradi se u nastavku dotakla: “Vrlo je lijepo dobiti priznanje od struke, što je zapravo i motivacija za nastavak tako uspješnog rada. Što se tiče djece, najveća nagrada je kada vidite da se djeca ponovno vraćaju na radionice, odnosno kada već pri kraju jedne radionice pitaju kada će nova i što ćemo raditi.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Dubravka Tullio, muzejska pedagoginja i akademska slikarica, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.