Gošće večerašnje emisije “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, bile su mlade dubrovačke fotografkinje Doris Jakić i Ruby Njire, koje su pričale o fotografskom zanimanju.

Ljubav prema fotografiji otkrile su još kao petnaestogodišnjakinje, ne razmišljajući kako bi se jednom mogle time ozbiljno baviti. Fotografiranje portreta ih je oduvijek najviše privlačilo te su u njihovom fokusu prvenstveno žene. Naglašavaju kako je za dobru fotografiju najvažnije ostvariti povjerenje između fotografa i modela te “uhvatiti emociju”.

Sve više trudnica želi imati fotografije za uspomenu, što je danas postalo uobičajeno, za razliku od ranije. Muškarci se, također, sve više odlučuju za photosession s obitelji ili za poslovno predstavljanje. Najveću pažnju privukle su boudoir fotografije Doris Jakić, koja je objasnila o kakvoj se vrsti fotografiranja radi te otkrila kako žene na taj način otkrivaju svoju senzualnost. Naglašava kako se radi o umjetničkim fotografijama na kojima poziraju “normalne žene”, koje prihvaćaju sve svoje nesavršenosti, a ne modeli. Na kraju su se i Doris i Ruby složile kako je na fotografiji najvažnije vidjeti emociju.

Sve o fotografskom zanimanju i tajnama dobre fotografije možete pogledati u videu ispod ili u petak, u 15.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji.