U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je akademski slikar Josip Pino Trostmann. Ovog utorka, 13. lipnja u 20 sati bit će otvorena njegova retrospektivna izložba u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik pod nazivom „Vatrena paleta Pinove jeseni“.

Kustosica izložbe je Andrea Batinić, a bit će izloženo gotovo osamdeset djela koja će prikazati njegov stvaralački put od šezdesetih godina do danas. U zasebnom prostoru predstavit će se također i umjetnički radovi Trostmannovih učenika kao uspomena na dugogodišnji pedagoški rad. Predstavit će se i bogata dokumentacija iz života umjetnika, kao i video s intervjuom o njegovom likovnom stvaralaštvu.

Djela Josipa Trostmanna nalaze se u brojnim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama diljem svijeta. Spada u red najstarijih živućih i “najdubrovačkijih slikara”, a od povjesničara umjetnosti prepoznat je kao jedan od najvećih kolorista hrvatskog slikarstva. Ostaje vjeran Dubrovniku i prepoznatljivim motivima koji variraju u njegovim ciklusima.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao akademski slikar Josip Pino Trostmann, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.