U ovotjednom Kulturnom razgovoru Žarko Dragojević ugostio je Lindu Valjalo, umjetničku voditeljicu Step ‘n jazz plesnog studija iz Dubrovnika koji se na samom kraju 2022. godine vratio s nekoliko odličnih rezultata na svjetskom prvenstvu.

Prvenstvo se održalo u Hrvatskoj, a Valjalo je bila i dijelom u organizaciji natjecanja o čemu kaže: “International Dance Organization (IDO) je tražio nove organizatore jer se nije moglo održati kao inače u gradu Riesa, Njemačkoj. Uzela sam mobitel u ruke i odmah zvala kolegu Gordana Križaja, koji inače često organizira natjecanja u Hrvatskoj, i pitala je li zainteresiran da to zajedno radimo. Kontaktirala sam i Jasnu Kozarec koja je voditeljica plesnog step studija u Zagrebu, tako smo se nas troje zajedno javili kao novi organizatori prvenstva. Sve to je bilo šest tjedana prije početka, tako je bilo ludo i nezaboravno!”

O uspješnim rezultatima dubrovačkih plesača rekla je: “Jako smo zadovoljni s rezultatima! Možda s moje strane, kako sam bila jako puno u organizaciji,  trebalo mi je možda tjedan – dva da mi sve sjedne i da shvatim što se sve dogodilo. Svjesni smo kvalitete plesača koji dolaze na svjetsko prvenstvo, i ako nam neka koreografija uđe u finale, to je već ogroman uspjeh. Juniorska formacija je osvojila brončanu medalju, a seniroska mala grupa su viceprvaci svijeta.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Linda Valjalo, umjetnička voditeljica Step ‘n jazz plesnog studija, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.