Likovno glazbeni program upriličen je u utorak navečer u Sponzi gdje je otvorena zajednička izložba dubrovačkih akademskih slikarica Ivane Jovanović Trostmann i Mirande Rako Kuzmanić. Tim povodom u emisiji ‘Ljetni đir’ gostovala je Rako Kuzmanić, te autorica predgovora i osvrta na samu izložbu dr.sc. Katja Bakija.

– Slikarice su u ovom teškom vremenu restrikcija, odricanja, razmišljanja o tome što nas čeka u budućnosti… htjele svima predočiti tu dvostruku radost darivanja, a ujedinila ih je ta energija našeg zavičaja, Mediterana. U susretu s njihovim slikama osjećamo kako energija i toplina prepoznatljivih nam mediteranskih prostora pulsira nepresušnom radošću emotivnog doživljaja i stvaranja te dopire do nas. – kazala je Bakija.

– Oduševljena sam jučerašnjim danom od početka do kraja. Svi segmenti su se tako fantastično posložili. Svi koji su došli na otvorenje izložbe bili su baš oduševljeni, jer u ovom stanju sveopćeg sivila ljudi su se okupili, dogodilo se nešto lijepo, taj dar od srca je bio darovan sa svih strana. – podijelila je svoje dojmove Rako Kuzmanić.

Izložbu možete vidjeti do 25. listopada, a cijeli razgovor pogledajte u videu od početka emisije.