U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je kantautor Lukša Đuraš Lucas. Trenutno priprema objavu studijskog albuma za renomiranu zagrebačku izdavačku kuću Menart, a kao najavni singl odabrana je pjesma “Sjene” za koju je snimljen i video spot te vizualno zaokružuje tekstualnu i glazbenu cjelinu. Taj video i mnogobrojne druge singlove gledatelji su mogli vidjeti tijekom emisije.

O aktualnoj pjesmi Lucas je rekao: “Sjene su singl koji je odlučen kao prvi, pustio sam izdavačkoj kući da oni naprave svoj plan i shemu te su odlučili da upravo ta pjesma prva bude puštena u javnosti. Mi smo to naravno prihvatili, kao radni tim, te se krenio pripremati prvo audio uradak s mixom i masteringom a potom smo radili i na video uobličenju.”

Još prije desetak godina s prvim službenim singlovima “Ona ti neće do攑, “U tebe vjerujem” i “Priznaj mi” Lucas je dobio pažnju publike ali i prve nagrade od struke kao priznanje za izvođacki i skladateljski opus. Uslijedili su tada nastupi te također hvaljene pjesme “Novi svijet”, “Nikada više” i “Nakon ljubavi”. 2013.godine Lucas se pjesmom “Sve što osjećam” predstavio na Šibenskom festivalu, a 2015.godine s pjesmom “Zaljubljen” došao je do finala Karlovačko Rockoff festivala. Surađivao je s brojnim glazbenicma i producentima, a pjesma “Poljubi me” nastala je zajedno s poznatim glazbenim producentom Guidom Mineom.
Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao kantautor Lukša Đuraš Lucas, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.