U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem gostovala je Maja Grgić koja se večeras natječe na Dori 2023. – izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Glazba je njen životni poziv, a još od ranog djetinjstva sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća se našla pred mikrofonom.

Do danas bilježi mnogobrojna nagrađena disokografska izdanja te stotine nastupa u rodnom gradu i šire. Najnovija potvrda njenog talenta i stvaralaštva je upravo pjesma “I Still Live” u suradnji s Teom Martinovićem koja se natječe na ovogodišnjoj Dori. Grgić je o tome rekla: “Moram istaknuti da smo bili malo skeptični na samome početku hoće li pjesma proći, ali sam je poslala na natječaj i prošli smo među 18 natjecatelja ove godine. Jako sam sretna radi toga i zbilja mi je čast i zadovoljstvo.”

2008. godine je izašao njezin prvi autorski nosač zvuka, gdje se Maja pojavljuje kao svestrana autorica, vokalistica  i producent (“Crno bijelo” – Joe & Maja Kolektiff). Za to izdanje Grgić je osvojila Porina za jazz kompoziciju “Dječak Joe”, a u tom trenutku je postala najmlađa skladateljica dobitnica “Porina”. O tome je rekla: “Što se tiče nagrada, jako sam ponosna na “Status” kao najbolji mladi vokalni instrumentalist 2008., a Porin sam 2009. dobila kao jazz kompozitor, i to kao prva i jedina žena u Hrvatskoj, ne znam je li se s vremenom nešto promijenilo, nadam se da jest!”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Maja Grgić, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.