U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je pisac i redatelj Matko Sršen. Proteklog tjedna Dubrovačke knjižnice i izdavačka kuća Sandorf organizirali su predstavljanje njegovog najnovijeg romana, pod naslovom “Rokaška Kraljevina”. U Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad na predstavljanju su uz autora sudjelovali Antun Pavešković, Jovica Popović, Ivan Sršen, Maro Martinović, Doris Šarić Kukuljica i Anja Šovagović-Despot.

O knjizi je u emisiji Sršen rekao: “Od petnaestak knjiga koje sam dosad objavio, dvije su one na kojima sam radio cijeli život. Pomet Marina Držića, rekonstrukcija izgubljenog, prvog dijela Dunda Maroja i ova, Rokaška kraljevina – roman o dubrovačkom djetinjstvu sredine pedesetih godina prošlog stoljeća. Valjda sam prvu verziju napravio još kao gimazijalac, svjestan da se takvo djetinjstvo te nešto divno i uzbudljivo više neće ponovit.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao pisac i redatelj Matko Sršen možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.