U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je doktor znanosti Mato Brautović, dugogodišnji pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Zaslužan je za raznovrsne aktualne projekte koji su unaprijedili i osnažili kapacitete Sveučilišta u Dubrovniku, a među njima se ističe projekt ‘Adria Digital Media Observatory‘ (ADMO) vrijedan 1,8 milijuna eura čiji je nositelj upravo Odjel za komunikologiju.

Nedavno su također opet pokrenute znanstvene tribine na Sveučilištu u Dubrovniku, a u prvoj u nizu pod nazivom “Dezinformacije naše svagdašnje” Brautović je rekao: “Ovo je bilo super jer smo nakon nekakve tri godine ponovno započeli organizaciju takvih tribina koje za cilj imaju popularizaciju znanosti. Tema je nadošla nekako logično s obzirom na pandemiju i set problema s dezinformacijama, a sada i rat u Ukrajini te mnoge druge teme u našem društvu. Ujedno su se u Dubrovniku zatekla dva stručnjaka koja se bave dezinformacijama – prof. dr. sc. Nebojša Blanuša s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te prof. dr. sc. Jan Šnajder s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao doktor znanosti Mato Brautović, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.