U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovao je Niko Čučković. On je umjetnik, dizajner te obrtnik koji radi unutar svoje tvrtke BeCraft, ali ljubitelji piva ga poznaju kao jednog od najcjenjenijih pivara s ovih prostora koji se krije iza imena Maskeron. Njegova pivska priča danas je najčešće u ulozi ‘gypsy brewera’, koji svoje nove uratke kuha i prezentira u suradnji s drugim craft pivovarama.

U emisiji je o Maskeronu i svojim počecima Čučković rekao: “Pivarstvo je recimo jedan hobi koji je danas narastao na nešto puno više. Krenuo sam prije nekih osam godina kuhati kod kuće male žarše od 20, 30 litara. Jednu svoju sobicu sam pretvorio u pivovaru i intenzivno sam se bacio u taj hobi, jer u životu sve radim ozbiljno ili ne radim uopće; tako da je ta ljubav za craft pivom odmah bila dosta jaka i zaljubio sam se u taj hobi te intenzivno kuhao svaki tjedan.”

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao umjetnik, obrtnik i pivar Niko Čučković, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.