Iako mu je tek osamnaest godina, gimnazijalac Marin Frka iza sebe već ima samostalnu izložbu fotografija. Ljubav prema fotografiji je u njemu rasla godinama, a kad je nekoliko puta posudio tatin fotoaparat zaljubio se u ono što može stvoriti. Većinu toga što zna je naučio samostalno, a kako i sam kaže neprestano se razvija i prilagođava svoj stil. Ono što ga najviše inspirira je grad u kojem živi i iz kojeg ne planira otići osim za kratko vrijeme studiranja. Dodao je kako je za izložbu imao niz radova za prezentirati, a san se ostvario uz podršku obitelji i prijatelja. Jedna od ideja koja stoji iza same izložbe je i privući mlađe generacije na izložbe u čemu je Frka i uspio.

Ljudi mojih godina misle kako se umjetnici rađaju i da jednostavno za to imaš oko. Ja nisam tog mišljenja jer se kosi s onim što sam ja napravio i sa svime oko čega sam se trudio. Iz tog razlog mislim kako svatko može biti što ga je god volja, samo se treba fokusirati na to i raditi jako puno. Mislim kako geni tu mogu pomoći ali ne čine neku veliku ulogu. Tehnički dio fotografiranja nije težak ali sam s godinama počeo koristiti više opcija na fotoaparatu pa je postalo dosta kompleksnije no to mi je i nadodalo na stil jer sam se mogao više i izraziti.- istaknuo je Frka.

Osvrnuo se i na trendove filtriranja i obrađivanja fotografija koje ne preferira, a naglasio je kako iza svake njegove fotografije stoji neko veselje te kako se fotografijom uistinu može prenijeti svaki osjećaj i svako osjetilo. Svoje fotografije želi ostaviti što realnijima kako bi najbolje prikazale trenutak u kojem su nastale, a kako i samo kaže, ovo je tek početak njegovog puta i ljubavi prema umjetnosti, a velika mu je želja samostalno snimiti film.

Cijeli razgovor s fotografom Marinom Frkom pogledajte u videu od 18. minute.