Iako su brojni naviknuli na predstavljanje programa Dubrovačkih ljetnih igara na Kandeloru, to zbog nepredvidive epidemiološke situacije ove godine nije bilo moguće. No to svakako ne znači kako se one neće održati i to u ništa manje kvalitetnom izdanju. Voditeljica ureda za odnose s javnošću, Karla Labaš, se osvrnula na to kako će brojne suradnje koje će ostvarivati biti upravo one domaće, a neće nedostajati ni premijera. Dodala je kako su iznimno zadovoljni prošlogodišnjim izdanjem s obzirom na epidemiološke uvjete i nepovoljnu financijsku sliku, a nada se kako će i ove godine uspjeti razveseliti svoju vjernu publiku.

-U ovom trenutku ne postoji financijski okvir, kao ni mogućnost predviđanja kakve ćemo epidemiološke mjere imati ovo ljeto. Ali taj financijski dio je razlog zašto u ovom trenutku nismo bili u mogućnosti predstaviti program za ovo ljeto. Podsjetit ću kako su Dubrovačke ljetne igre jedan od rijetkih europskih festivala koji se lani uopće održao. Mnogo veći i financijski stabilniji i iskusniji se nisu održali u pandemijskim okolnostima, dok Dubrovačke ljetne igre jesu i to s velikim uspjehom. – istaknula je Labaš.

U programu ćemo moći vidjeti produkcije unutar EU projekta Port of Dreamers te predstavu Glava lava prema romanu Ivana Salečića. Publika će imati priliku vidjeti i produkcije partnera na projektu: predstavu Proslava po tekstu Ivora Martinića, a u režiji Jana Krmelja i produkciji Slovenskog narodnog gledališča Maribor, te Pod istim krovom u režiji Ivane Janošev i koprodukciji organizacije civilnog društva Kulturanova i Újvidéki Színház, manjinskog mađarskog kazališta iz Novog Sada. U sklopu programa 72. Igara nastupati će i FA Linđo.

Cijeli razgovor s voditeljicom Ureda za odnose s javnošću Dubrovačkih ljetnih igara, Karlom Labaš, pogledajte u videu od 28. minute.