Dubrovnik je nedavno dobio drive-in kino kod Radeljevića, a ravnatelj Kinematografa Dubrovnik Nikša Konsuo je u emisiji Sve u 16 objasnio na koji način rade. Preporučio je kupnju karata putem interneta, a kako kaže jako su zadovoljni odazivom građana. Cijena po autu je 60 kuna uz grickalice i napitke, a sadržaj je prilagođen svim uzrastima. Ovakva vrsta zabave sukladna je epidemiološkim uvjetima, a građanima su htjeli pružiti zabavu po pristupačnim cijenama i uz pridržavanje svih propisanih mjera.

-U prvom terminu od 18 sati odnosno od 18 i 30 imamo obiteljski program, u terminima od 20 ili 20:30 su redovne kino projekcije s time da su zasad od četvrtka do nedjelje dvije projekcije dnevno, a od ponedjeljka do srijede jedna projekcija. Mi se zaista nadamo da će se građani naviknuti na ovakav vid gledanja filmova.- rekao je Konsuo o terminima filmskih projekcija.

Drive- in kino bi trebalo trajati do kraja Dubrovačkog zimskog festivala, no ukoliko interes građana ostane velik postoji mogućnost kako će biti dostupno tijekom cijele zime. Dodao je kako im je osnovni cilj bio pružiti zabavu koja će odgovarati epidemiološkim uvjetima i koja će cjenovno biti pristupačna i unijeti dašak optimizma u zimske dane.

Cijeli razgovor s ravnateljem Kinematografa Dubrovnik pogledajte od 30. minute.