Ljubav prema kazalištu se za mladog studenta Daria Gverovića spontano razvila tijekom srednje škole, a amaterski Teatar Lero mu je omogućio da se i tijekom studentskih dana nastavi baviti ovim hobijem. Kako i sam kaže, amatersko kazalište omogućava veliku slobodu i iz tih razloga se nikad nije odlučio na profesionalno bavljenje glumom, iako ne isključuje ni tu opciju po završetku fakulteta. Pandemija se snažno odrazila i na njihove izvedbe i probe, no otkrio je kako aktivno rade na novom projektu. Glumio je u nizu predstava, a otkrio je i kako izgledaju probe s dobro uvježbanom ekipom Teatra Lero koja se jedva čeka ponovno vratiti na scenu.

Ja uopće ne vjeruje u talent. Mislim kako je talent jedna od precijenjenih riječi općenito. Reći kako si talentiran i misliti kako zbog toga nešto možeš- mislim kako je to broj jedan ograničavanje samog sebe. Imaš trud, rad i ono što želiš raditi u životu. Osobno sam dobar u jednoj ulozi, ali u drugoj možda neću bit dobar. Dobio sam dosta pohvala za neke komedije koje sam radio, no onda kad je došla neke ozbiljnija uloga tu sam puno više trebao vježbati. A kad sam se ‘uvukao’ u ozbiljnije predstave, nakon toga sam ponovno trebao vježbati za raditi na komediji. – pojasnio je Gverović.

Otkrio je i koliko dugo mora vježbati za određene uloge, u kojima se najviše pronalazi i kako gleda na tremu pred javni nastup ali i kako se nosi s kritikama.

Cijeli razgovor s Dariom Gverovićem iz Teatra Lero pogledajte u videu od 23. minute.