Mlada spisateljica Marina Asturić ljubav prema pisanju je počela izražavati još i prije osnovne škole, a ta ljubav ju je potaknula i na studiranja hrvatskog jezika i književnosti u Splitu. Htjela je kako kaže spojiti pisani i vizualni način izražavanja. Po završetku studija put ju je vratio u Gimnaziju Dubrovnik, no ovog puta ne kao učenicu već u ulozi nastavnice, a o mladim generacijama ima samo pozitivna mišljenja, te ju smeta kad netko tvrdi suprotno. Smatra kako se kroz pisanje razvija niz vještina ali i kako je to izvrsna prilika za razvitak svoje osobnosti.

-Meni je pisanje itekako pomoglo jer smatram kako se danas ljudi boje iskazati sebe, boje se biti svoji. To je po meni jedan od gorućih problema današnjice i svijeta pogotovo za mlade ljude. Danas imamo brojne mogućnosti pa se mladi jednostavno boje slijediti nešto o čemu sanjaju i maštaju.- Asturić je dodala o blagodatima pisanja.

Nedavno se ohrabrila na izdavanje ‘lažne’ bajke pod nazivom ‘Morski pas i leptir’ čije je izdavanje financirala samostalno, a potom je uslijedila slikovnica ‘Cvijet soli’ inspirirana stonskim krajem koji joj je oduvijek bio utočište i kojem se uvijek tako rado vraća. Svoje društvene mreže često koristi kao platformu za izražavanje te se trudi što aktivnije pisati i objavljivati. Istaknula je kako je istina kako se samo od pisanja ne može živjeti no to ju nikad nije i neće spriječiti da radi ono što najviše voli- pisati, objavljivati i izražavati se kroz svaku riječ.

Cijeli razgovor sa spisateljicom Marinom Asturić pogledajte od 26. minute videa.