Pogled u kretanja- djela iz zbirke UGD‘ novi je postav Umjetničke galerije Dubrovnik koji će bit otvoren do kraja svibnja. Izložba obuhvaća razdoblje od početka moderne umjetnosti u Hrvatskoj do suvremenih tendencija u umjetnosti na hrvatskoj i dubrovačkoj sceni. Muzejska savjetnica Umjetničke galerije Dubrovnik, Rozana Vojvoda, je pojasnila na koji način je izložba podijeljena i što posjetitelji imaju priliku vidjeti. Osvrnula se na neka od djela iz zbirke koja već dulje vrijeme nisu bila izlagana, a razgovarala je i o načinu na koji svoje izložbe predstavljaju i virtualnim putem.

-Ostale kustosice i ja smo s nekom lakoćom složile ovaj postav i dosta smo se dobro nadopunjavale. Izvukli smo u jednoj od dvorana neka djela od Stanića, Josipa Škerlja i Lukše Peka koje nismo dosta dugo izlagali. Zaista kad se radi izbor iz zbirke mogućnosti su ogromne i uvijek se stvaraju lijepe relacije. Moram napomenuti kako smo ovog puta malo zavrtili stvari i krenuli obrnutim smjerom. Ovog put smo krenuli od suvremenosti prema prošlosti.– pojasnila je Vojvoda.

Cijeli razgovor s muzejskom savjetnicom Umjetničke galerije Dubrovnik, Rozanom Vojvodom, pogledajte u videu od 14. minute.