Skupina entuzijasta i kazališnih amatera prije deset godina je osnovala kazališnu družinu Kolarin, a danas je iza njih niz predstava, suradnji, nastupa i gostovanja, ali i nagrada. Predsjednica Kolarina, Jelica Čučević, se prisjetila samih početaka ali i istaknula kako su ove godine na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera upravo ona i kolegica Darija Mikulandra Žanetić osvojile nagrade za najbolju sporednu i najbolju glavnu žensku ulogu, a dodala je kako je to ove godina bila kruna njihovog rada.

-Mogu reći da koliko god da nam je korona svima donijela samo nešto negativno u jednu ruku je to imalo pozitivan odjek u našem radu. S obzirom kako nismo mogli raditi naše primarne poslove, imali smo puno više vremena za glumu i za amatersku scenu. Tako smo premijeru ‘Mare Fjočice’ održali početkom petog mjeseca kada su ukinute restriktivne mjere. Mi smo se počeli intenzivno nalaziti i odlučili smo uprizoriti tu predstavu na jednom prekrasnom prostoru, na poljani Mrtvo zvono, kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mjere i to je bilo mogu reći prvo kulturno događanje u 2020. koje je kasnije pokrenulo i lavinu svih ostalih kulturnih događanja. Presretni smo jer smo ‘Maru Fjočicu’ odigrali petnaest puta.- dodala je Čučević o radu tijekom pandemije.

Iako nemaju vlastiti prostor, već se deset godina snalaze, a često im netko i pripomogne i ustupi prostor u kojem će vježbati ili održati predstavu, no ipak se nadaju kako će se san o vlastitom prostoru uskoro i ostvariti, a kako kaže predsjednica Kolarina, apelirali su na svaku gradsku vlast od osnutka Kolarina da im u tome i pomogne. Posebno se zahvalila njihovim najbližima koji su im najveća pomoć u usklađivanju primarnih poslova i ljubavi prema kazalištu, a kako je dodala bez te ljubavi i entuzijazma ne bi bili gdje jesu danas. Trenutno rade na novoj predstavi za djecu ‘Plava boja snijega’ po tekstu Grigora Viteza, a premijeri se nadaju tijekom ove zime.

Cijeli razgovor s predsjednicom Kolarina Jelicom Čučević pogledajte od 30. minute.