Najnovije mjere utjecale su i na rad Folklornog ansambla Linđo rekao je gostujući u emisiji ‘Sve u 16’ ravnatelj Linđa Vlaho Kljunak. Dodao je kako u narednim tjednima probi neće biti, a situacija je to koja podsjeća na prvo zatvaranje u ožujku, no prilagodili su se svim mjerama, a onaj vrlo važan dio njihove izvođačke godine se ipak održao, a to je nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama. Ono što ga iznimno veseli je velik broj novoupisanih članova čak i u ovim izazovnim vremenima.

-Želja govori jedno, a realnost je drugo i ja se iskreno nadam da ćemo u nekoj formi, na neki način se uspjeti organizirati. Kolenda znamo da uvijek privuče velik broj ljudi u Grad i to je jedna tradicija no mislim kako ne možemo razgovarati o nečemu ni blizu onome na što smo naučili ali pričekati ćemo da vidimo što će se dogoditi, ja se iskrneo nadam kako će ovaj ciklus do 21. prosinca biti maksimalno učinkovit, da situacija bude što bolja pa de se i mi na neki način pojavimo- istaknuo je govoreći o tradicionalnoj Kolendi na Stradunu.

Veliki obljetnički koncert će se pomaknuti za ljeto iduće godine u nadi kako će situacija to dopustiti. Pjevački božićni koncert se nažalost neće održati kao ni koncert za Svetu Luciju, ali će svoju vjernu publiku iznenaditi putem interneta.

Cijeli razgovor pogledajte od 28. minute.