Unatoč izazovnoj epidemiološkoj situaciji, Dubrovački zimski festival se održava i to po jednom od tri scenarija koja su prethodno bila pripremljena. Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara, Ivana Medo Bogdanović, je istaknula kako im je drago što su unatoč situaciji uspjeli građanima omogućiti malo zabave i događanja u blagdanskom razdoblju. Dodala je kako pop-up autobus već neko vrijeme uveseljava građana te kako su primili velik broj pozitivnih komentara na ovu ideju, a kako su izvrsno prihvaćeni i drive-in kino na Radeljeviću i kutak idealan za fotografiranje na Luži, a sadržaj za djecu je i ove godine neizostavan u Uvali.

-Prošlogodišnji Dubrovački zimski festival je na stavci za Dubrovačke ljetne igre bio dva i pol milijuna kuna plus sponzorska i donatorska sredstva, dok je ove godine uz sve rebalanse u konačnici 200 tisuća kuna. S obzirom na situaciju pokušavamo s autobusom uveseliti ljude, imamo tuk tuk vozilo koje obilazi vrtiće također s maskotama koje sam spomenula i koji se pojavljivao nekoliko puta na Stradunu. – dodala je uspoređujući ovogodišnji festival s onim od lani.

Medo Bodanović je dodala kako su napravili akciju u kojoj pozivaju ljude da se jave sa svojom snimkom kolendi, a na taj način pokušavaju promovirati taj dubrovački zaštitni znak. Napomenula je i skoro održavanje donacijskog koncerta grupe Silente koji će se prenositi uživo iz Kazališta Marina Držića.

Cijeli razgovor s ravnateljicom Dubrovačkih ljetnih igara Ivanom Medo Bogdanović pogledajte od 28. minute.