Spojiti ljubav prema arheologiji, povijesti i pedagogiji se možda čini kao težak zadatak, no to svakako nije i za Bruna Bijađiju, kustosa pedagoga Dubrovačkih muzeja. Funkcija je to kaže namijenjena svim dobnim uzrastima, a povezuje publiku muzeja sa samim sadržajima muzeja kroz razne radionice. Bijađija ne skriva koliko voli svoj posao, a unatoč izazovnoj prošloj godini, uspjeli su realizirati niz radionica za najmlađe u sklopu programa Kultura u điru, a reakcije su bile izvrsne.

Svaki muzej mora imati redovitu i kontinuiranu pedagošku djelatnost za koju su zaduženi muzejski pedagozi koji pripremaju radionice za različite dobne skupine, dakle to nisu isključivo školska djeca već i odrasli, umirovljenici i čak vrtićka dob. Radimo na toj sponi na temelju radionica, predavanja pa i samih vodstava. Cilj je građu muzej približiti publici na jedan jednostavan i prihvatljiv način.– opisao je Bijađija.

Osvrnuo se i na niz izdanih muzejskih publikacija za djecu, a otkrio je i koje su radionice u pripremi i za koje uzraste.

Cijeli razgovor s kustosom pedagogom Dubrovačkih muzeja, Brunom Bijađijom, pogledajte u videu od 11. minute.